Descopera Moldova - Vinaria Migdal-P

A treia zi din Descopera Moldova-Drumul Vinului 2015 ne-a dus la o vinarie, despre care, spre rusinea mea nu am mai auzit pana acum, chiar daca traiesc in Moldova si aceasta vinarie se afla nici la 15 km de Chisinau. 

Putina istorie inainte sa va povestesc impresiile pe care mi le-a lasat aceasta vinarie. 
Vinaria Migdal-P a fost fondata in 1995 insa primele sticle imbuteliate au aparut abia in 1999. Din anul 2005 vinaria exporta si in diferite tari europene dar si in tari asiatice si orientale. 
Vinaria mai produce si divinuri dupa o tehnologie franceza la fel sunt si masinariile care produc divinurile si care vin din regiunea Cognac din Franta, unice la noi pe piata. Produsul distilat se pastreaza in butoaie de stejar pentru a oferi aroma si culoare produsului finit.


Vinaria este un complex turistic care ofera cazare turistilor doritori de vizita beciurile dar si de a ramane acolo peste noapte. Ceia ce m-a impresionat mult este legenda vinariei care spune ca Stefan cel Mare fiind la vanatoare cu ostasii sai o sageata a nimerit chiar in locul unde acum se inalta mandru Castelul Cojusna in beciurile caruia sunt depozitate sticlele de colectie a vinarii dar si salile de degustare care te duc cu secole in urma datorita atmosferei pe care o creeaza. Salile de degustare din beciurile Chateau Cojusna te transporta in timp si fiecare sala, din cele 4 pe care le detine vinaria, are o istoria asa care te cucereste prin armonia designului care se combina perfect cu ideia da pastrarea a traditiilor ca un vin bun se serveste intr-o comanie buna dar si o atmosfera pe masura.



Vinoteca de colectie a companiei Migdal-P detine peste 175 de mii de sticle. Din aceste colectii am degustat si noi 2 vinuri Muscat de desert anul 2002 si Cagor anul 2001. Din aceste doua vinuri de colectie Muscatul a fost preferatul meu, dar ramane a fi si din toate cele degustate. 



Poarta secreta in frunte cu Bahus-regele vinului la greci, care te duce spre beciurile Chateau Cojusna











 Aici e locul unde se pastreaza si se pretuiesc traditiile




  
  
 Chateau Cojusna are o terasa unde se pot vedea podgoriile care apartin vinariei  

  

   

  








 Intru-un final vreau sa zic ca vinaria are un potential mare atat din punct de vedere turistic cat si din cel al produselor si e pacat ca foarte putina lume cunoaste aceasta vinarie pe piata locala. 
Ca sa promovam produsele autohtone si sa descoperim impreuna atractiile turistice de la noi din tara va invit sa trageti o fuga pana la Cojusna intr-o dupa amiaza sa vizitati un loc care te transporta in timp si unde poti uita putin de rutina.


Articol scris în cadrul proiectului Descoperă Moldova - Drumul Vinului 2015, organizat de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în parteneriat cu ANTRIMSIXT Rent a Car Moldova, susținut de Hotel OlsiChateau VartelyPurcariCricovaAsconi WineryMimiGitana WineryPerna MeaAgro pensiunea Butuceni și găzduit de către Orheianca.eu. 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Descopera Moldova - Combinatul de vinuri Cricova

La multi ani, scumpă nănășică

6 Luni de Fericire