Descopera Moldova - Purcari

La un capat de tara, acolo unde razele soarelui ating mai gingas firicel de iarba, unde pamantul este bland si darnic in caldura  se intinde frumoase si mandre viile Moldovei. 

Vii la deal, vii la vale, vii intr-o parte, vii in alta, vii cat vezi cu ochii.

Acolo Dumnezeu a fost mai darnic si a pus mai mult suflet in crearea naturii, si s-a jucat cu nuantele frunzelor de vie si le-a colorat intr-un verde de care nu mai vezi nicaieri.

Foto credit:Alin Popescu
Foto credit: Alin Popescu
Acolo sa nascut venicia, acolo ne purtam traditiile stramosesti, acolo ne intoarcem in istorie, acolo ne pastram radacinile de neam, acolo visam si ne lasam dusi intr-o lume fara probleme si ne umplem bateriile cu energie pozitiva.

Foto credit: Alin Popescu
Iata acolo in sudul Moldovei creste cea mai frumoasa vie si se coc cei mai mustosi si mai dulci struguri din care iese licoarea lui Dumnezeu - Maria sa Vinul. Locul unde isi dau intalnire retetele seculare de  producere a vinului cu tehnologia moderna este  - Chateau Purcari

Chateau Purcari este una dintre cele mai vechi vinarii din Moldova cu o istorie si multe traditii in spate. Deci acolo din 1827 se face cel mai bun vin din Moldova si nu numai, spun expertii. Negru de Purcari este vinul care reda in totalitatea specificul zonei si climei de la sud, este un vin cu foarte multe premii atat la noi cat si peste hotarele tarii.


Bloggerii in actiune
Foto credit: Alin Popescu 
Foto credit: Alin Popescu
Dintre 8 vinuri care le-am degustat totusi vinurile de desert raman a fi preferatele mele, deocamdata.  


 Foto credit: Vadim Suveica

Articol scris în cadrul proiectului Descoperă Moldova - Drumul Vinului 2015, organizat de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în parteneriat cu ANTRIMSIXT Rent a Car Moldova, susținut de Hotel OlsiChateau VartelyPurcariCricovaAsconi WineryMimiGitana WineryPerna MeaAgro pensiunea Butuceni și găzduit de către Orheianca.eu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Descopera Moldova - Combinatul de vinuri Cricova

La multi ani, scumpă nănășică

6 Luni de Fericire